Деца плетат еньовски венци в парка на Сандански

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Древен обичай за здраве ще оживее утре, навръх Еньовден, в парк „Свети Врач” на Сандански. На празника на слънцето, водата и билките Общината Народно читалище „Отец Паисий 1919“ канят всички малки и големи на поляната при Мечето. Там всички ще имат възможността да се се запознаят с обичаите на магическия празник. Още в 08,00 часа сутринта ще започне събирането на билки за оформянето на традиционния еньовски венец

„Магията на билките и традициите” – под този надслов в 10,00 часа ще бъде пресъздаден народният обичай от Женска фолклорна група “Детелина” и Детски танцов състав “Звездица”.  Половин час по-късно ще отвори врати работилница за изработване на венци от цветя и билки. Ще има и работилница за направата на хербарий като инициативата е под надслов „Хербарий – една забравена красота”. За здраве и благоденствие всички ще могат да минат под еньовския венец.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини