След 45 дни в реанимация млада жена пребори COVID-19

Снимка: МБАЛ-Хасково
Снимка: МБАЛ-Хасково

36-годишната Златка Стефанова бе изписана днес от хасковската болница след 52 дни престой там. В продължение на 45 дни тя е била настанена в отделението по анестезиология и интензивно лечение на лечебното заведение. Хоспитализирана е в Инфекциозно отделение на 26.04.2020 г., след като се завръща от Нидерландия и е диагностицирана с Covid-19. Три дни по-късно нейното здравословно състояние се влошава и се налага привеждането й в ОАИЛ при МБАЛ-Хасково, където е поставена на апаратна вентилация в продължение на 45 дни.

Прецедент в историята на българското здравеопазване е това, че в продължение на 33 денонощия неотлъчно за нея грижи полагат двама лекари, специалисти по анестезиология и интензивно лечение – д-р Георги Димитров и д-р Владимир Вълев, съобщиха от МБАЛ-Хасково.

Днес двамата лекари присъстваха на нейното изписване, а тя се раздели с тях в добро здравословно състояние и с благодарствени думи. Признателност към целия екип на ОАИЛ, но най-вече към д-р Вълев и д-р Димитров, изказаха и близките на пациентката.

Те не се чувстват герои и са удовлетворени, че се справиха с нелеката задача и изпълниха успешно своя дълг, но те са нашите ГЕРОИ, написаха ръководството на хасковската болница.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини