Лекарка почина от COVID-19, три деца заразени в Пиринско

Лекарка почина от COVID-19, три деца заразени в Пиринско

1588 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Новите случаи са 47. За последните 24 часа има трима починали от заразата. За първи път сред жертвите има и медик – 43-годишна лекарка от МБАЛ-Сливен. При нея инфекцията се е развила много бързо и е била интубирана, работила е в инфекциозното отделение в града, това съобщи съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. В Смолян е починал мъж на 64 г. с инсулт, а в Сливен - мъж на 65 г. с белодробно онкологично заболяване. В Благоевград новите случаи на коронавирус са 5, като сред тях са и три деца. Има нова област на заразата и това е Разград. Другите нови случаи са в София – 6, Видин - 22, Плевен- 3, Перник - 2, Пловдив, Пазарджик, Враца, Смолян и Сливен, както и Ямбол – 1. Още четири души от медицински персонал са заразени. Излекувани са 11 пациенти, като общият им брой става 287.

Доцент Димов разкри, че има три сценария за развитието на коронавируса. "Като първи сценарий се разглежда да има 7 малки нови вълни последователно в рамките на две години. Втори сценарий е по-голяма вълна през есента и зимата на 2020 г. и последващи една или повече по-малки вълни през 2021 г. Третият сценарий е т.нар. "бавно изгаряне на причинителя" - текущо предаване, възникване на нови отделни случаи, но без ясен вълнов модел. Независимо от сценариите, като цяло очакванията са между 18 и 24 месеца да се констатира значителна активност на коронавируса. Страните трябва да се адаптират и да вземат мерки, за да се намери баланс на противоепидемичните мерки и възстановяването на живота. Следваме тенденцията на поетапно либерализиране на мерките”, каза още той.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини