Димитър Саватинов към студенти в ЮЗУ: Никога не се отказвайте от мечтите си

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Носителят на две титли "Най-силен мъж на Америка" и спортист номер едно на Община Гоце Делчев за 2014 и 2015 година Димитър Саватинов изнесе лекция пред студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ - Благоевград.

Преди срещата си със студентите Саватинов направи тренировка като вдигна 400 кг., а след това направи демонстрация пред свои привърженици като вдигна 270 и 320 кг. Тези демонстрации бяха и част от подготовката на шампиона за предстоящото му състезание в Литва.

„Трудно се става най-силен мъж в Америка, защото конкуренцията в Америка е доста голяма, едни от най-силните мъже в света се състезават там, но аз го исках силно и го постигнах“, призна Димитър Саватинов. Той разказа за живота си в България, за трудностите и за пътя към големия успех. Саватинов даде и няколко съвета на студентите. Посъветва ги да не ползват забранени добавки, а да залагат на натурални продукти, за да опазят здравето си. Другият важен съвет, който даде на привържениците си е никога да се предават и да работят усърдно за постигане на мечтите си.

Студентите проявиха интерес към добрата форма на Саватинов и задаваха въпроси свързани с храненето, съня и тренировките. Димитър Саватинов подчерта, че сънят е изключително важен и колкото повече спи човек, толкова по-силен може да стане. За да се чувства добре най-силният мъж на Америка спи по 10 часа на ден и пие по 7-8 литра вода. Тренировката на шампиона започва с 20-минутна загрявка и завършва с 15-минутно кардио. Добрата форма Саватинов постига и с добър хранителен режим, който е подготвен от близкия му приятел Крум. Следващата цел на шампиона е да стане най-силният мъж на света.

Публичната лекция бе част от мероприятията посветени на 40-годишнината на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Организатори на срещата са Студентски съвет към ЮЗУ "Неофит Рилски", със съдействието на Факултет "Обществено здраве, здравни грижи и спорт", УСК „Академик“, Катедра " Спорт".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини