Без крави и овце по площади и паркове в община Сатовча

Без крави и овце по площади и паркове в община Сатовча

Със своя заповед кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, забрани свободното пашуване на животни по ливадите и засетите и подготвените за сеитба земеделски земи. Глоби ще се налагат на всеки собственик на добитък, който преминава през детските и спортните площадки, площадите, парковете и градините. Забраната е до края на селскостопанската година.

Целта е да се предотвратят щети на селскостопанското имущество и да се опазят общинските зелени площи и декоративна растителност. Кметовете на населени места в община Сатовча са длъжни да уведомят всеки един стопанин на добитък за наложената забрана за свободна паша и движение на животните. Управниците на населените места имат задължението да организират опазването на селскостопанското имущество. При констатирани нарушения те трябва да издирят нарушителите и да им наложат необходимата санкция за неспазване на разпоредбата, както и да предприемат мерки по възстановяване на нанесените вреди. Полицията ще помага на кметовете при налагането на глобите.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини