8 ранени полицаи след снощния мач между ОФК "Пирин" и "Левски"

8 ранени полицаи след снощния мач между ОФК

Снощната футболна среща между ОФК "Пирин" и "Левски" приключи с осем пострадали полицаи и девет арестувани футболни запалянковци.

Инцидентът е станал около 20:30 часа в началните минути на мача на стадион „Христо Ботев”. Фенове на футболните отбори, поради закъснение за началото на мача и невъзможност за закупуване на билети, не са били допуснати в стадиона. В резултат на създалата се ситуация, те са започнали да хвърлят камъни и бутилки през оградата, като с това са причинили телесна повреда на осем полицейски служители, изпълняващи служебните си задължения.

На шест от пострадалите полицаи е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение, а двама от тях са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград с комоцио и без опасност за живота.

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани девет лица, чиято съпричастност към извършеното деяние се установява. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131, ал.1, т.1 от НК. Работата по случая продължава.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини