Скрът остана без празник на шегата

Скрът остана без празник на шегата

След малко в петричкото село Скрът трябваше да започне Фестивал по надлъгване по повод 1 април – Ден на хумора и шегата. Да, ама не. Не и тази година. Традицията, която е от десетки години, е нарушена заради разпространението на коронавируса. „Трябва да мислим първо за здравето си. Нека отмине тази епидемия, после можем да мислим за празник на веселието. Сега има много по-важни неща за всички нас. Здравето на хората е най-важно”, каза кметът на Скрът – Валентин Заеков.

Стотици самодейци се надлъгваха през годините на днешната дата тук. Населеното място ставаш столица на смеха. Стотици мъже, жени и деца ще участваха в традиционната надпревара по надлъгване под мотото „Колкото хора - толкова умове”. Интерес към събитието проявяваха и самодейци от Северна Македония. Шоуто на самодейците се провеждаше в залата на Народно читалище „Антон Попов”, където седящите места са само 240, винаги бе пълно и с правостоящи. В надлъгването участваха и мъдреците от прочутата Скрътска академия. Любезните домакини обаче винаги си правеха отвод от участие в класирането. Причината бе точно известната „Скрътска академия", която няма как да не осигури първото място за тукашните участници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини