Още 8 заболели от COVID-19, болестта е опасна за всички възрасти

Още 8 заболели от COVID-19, болестта е опасна за всички възрасти

Още 8 случая на заболели от коронавирус има у нас, всички те са в София. Общият брой на заразените вече е 346. В болници се лекуват 125 пациенти. Това каза на редовния брифинг на Националния оперативен щаб неговият ръководител ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Смърните случаи са 8. Интубираните в тежко състояние са 13. Има нови двама изписани. Така общият брой на изписаните е 14, уточни Мутафчийски.

Само в днешния ден се иследват 276 проби. "Допускаме, че заразените са повече. Откриваме 2 на 11, според американците", обясни шефът на ВМА.

"Тези, които са излекувани, се предполага, че са изградили имунитет. Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или астма. Има 37-годишен мъж, който е интубиран в "Св. Анна". Да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват, напротив", предупреди ген-.майор Мутафчийски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини