Още пет души са заразени с COVID-19 в Благоевград

Още пет души са заразени с COVID-19 в Благоевград

331 са заразени с коронавирус в България до момента, пет са новите случаи в Благоевград. Това каза на редовния брифинг в Министерския съвет този следобед генерал-майор Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб и на Военномедицинска академия. Шест са вече жертвите на COVID-19 у нас. Последният починал е мъж от Кюстендил, след като сутринта почина в благоевградската болница и 55-годишен мъж от Банско. Новорегистрираните случаи са 18. 122-ма пациенти са настанени и се лекуват в болница, 8 от тях са интубирани, защото са в тежко състояние. Добрата новина е, че още двама са оздравели и са изписани, след като са били инфектирани с коронавирус.

Мутафчийски увери, че не сме достигнали нито платото, нито пика на заразата. И изрази мнение, че вероятно наложената карантина и мерките за борба с COVID-19 дават резултат, защото няма рязък скок на заразените, както е в други европейски държави. Той обаче бе категоричен, че ако хората продължават да се разхождат по улиците без причина, то и България може да последва съдбата на най-засегнатите от вируса страни като Италия и Испания.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини