РЗИ ще озапти с предписание намерението на Общината да разреши пазара в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

РЗИ ще озапти със строго предписание безотговорното намерение на община Благоевград да разреши в сряда и събота да има пазар в областния център.

Днес ще бъде изпратено предписание на кмета Румен Томов да не допуска събиране на хора на едно място. Той ще бъде длъжен да изпълни предписанието на здравната инспекция, иначе ще понесе санкции.

Намерението на общинското ръководство да отвори закрития и открития пазар утре и в събота показа липсата на адекватни управленски решения на местната власт. Докато в цялата страна ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса стават все по-строги, кметът на Благоевград Румен Томов, който е председател на общинския кризисен щаб, разреши в сряда и събота на пазара да се съберат стотици възрастни хора, земеделски производители, от целия регион. 

Неясно защо градоначалникът отмени заповедта на шефа на общинската фирма Пазари ЕООД - Юри Воев, и разреши в областния център да се струпат хора на селскостопанското тържище. Така, в условията на настъпваща епидемия от коронавирус и в период, в който ограничителните мерки и забрани стават все по-драконовски, според решението на Община Благоевград, утре трябваше да работи Покритият пазар, както и откритото тържище, което събира стотици възрастни хора откъде ли не – най-уязвимата на опасния вирус група според медиците.

От РЗИ увериха, че ще изпратят предписание до кмета за спиране на всякакви струпвания на хора, включително и провеждане на тържища, нещо, което отдавна е спряно от страна на кметовете в целия регион. 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини