Епидемията избухва с пълна сила и в Испания

Епидемията избухва с пълна сила и в Испания

Епидемията от коронавирус избухва с пълна сила и в Испания. Случаите на заболелите ссигнаха до 5700, обявиха здравните власти, цитирани от Би Би Си. Испания е най-засегнатата страна в Европа след Италия, където има повече от 17 000 случая.

Вчера и в Испания бе въведено национално извънредно положение. Испанското правителство потвърди общо 136 починали в страната. 

Премиерът на страната Педро Санчес ще обяви извънредни мерки за борба с вируса.

Световната здравна организация съобщи, че сега Европа е епицентърът на пандемията. По последни данни на Световната здравна организация по света има 142 320 потвърдени случая, а починалите са 5388. Регистрирани са случаи в 129 държави. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини