Ски зоната на Банско остава отворена за туристи

Ски зоната на Банско остава отворена за туристи

Ски зоната над Банско продължава да работи в нормален ритъм въпреки разпространението на коронавирус у нас. Центърът в Пирин планина посреща туристи всеки ден. В момента там времето е чудесно за ски, тъй като преди броени дни натрупа един метър нов сняг. „Отворени са всички писти, работят всички лифтове и влекове, дезинфекцираме постоянно нашите заведения на Бъндеришка поляна и Шилигарника. Не смятаме да затваряме, тъй като в планината има достатъчно място, за да не се стига до струпване на много хора. Имаме и клиенти, които са си закупили сезонни карти. Сезонът ни трябва да приключи на 21 април”, заяви днес маркетинг директорът на фирмата-концесионер – Иван Обрейков. Той призна, че напоследък туристите са по-малко, но това е нормално в този период от време.     

Възможно е в следващите дни да се усети отлив на скиори, тъй като страхът от коронавирус вече се усеща от туристическия бизнес в курорта Банско. Най-много са отменените резервации от израелски туристи, има отказани ваканции и от групи от Западна Европа, но те са малко.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини