Гимназисти учат нова специалност заради общинска фирма в Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

В Професионалната гимназия по електроника и енергетика в град Банско през учебната 2020/2021 г. ще има нова специалност - "Топлоенергетика". Това стана факт, след като общинският съвет единодушно прие докладната на кмета на общината – Иван Кадев.

Предстои сключването на договор за съвместна дейност между гимназията и общинското предприятие "Топлоснабдяване Банско" ЕООД. Материалната база на топлоснабдителното дружество, което вече е общинска собственост, ще бъде ползвана за провеждане на производствена и професионална подготовка на учениците, които бъдат приети в новата специалност „Топлоенергетика”.

Те ще се обучават по дуалната система - обучение чрез работа, под ръководството на учители в гимназията и на специалисти в реална работна среда. „Целта ни е да осигурим на учениците такава специалност, която после да им осигури трудова заетост. Длъжни сме да засилим връзките на бизнеса в региона с образователните институции, за да може завършващите средно образование да се реализират на пазара на труда”, коментира градоначалникът Иван Кадев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини