Марешки стъпва в Банско с бензиностанция. Ще има ли по-евтин бензин?

Марешки стъпва в Банско с бензиностанция. Ще има ли по-евтин бензин?

Днес общинските съветници в Банско, на последното си за тази година заседание, дадоха зелена светлина за изграждане на нова бензиностанция. Тя ще се намира в местността Забиница в началото на зимния курорт. Местният парламент прие решение за промяна на предназначението на терена, върху който ще се строи новият търговски обект.

Бензиностанцията ще бъде част от веригата на бизнесмена и политик Веселин Марешки. Очакванията са, четя ще доведе до понижение на цената на горивата в гр.Банско. 

За мнозина стъпването на Веселин Марешки в зимния курорт е резонон, тъй като неговата партия "Воля" има силно представителство в общината и даде солидна подкрепа за настоящия кмет.

Таксите за битови отпадъци за 2020 година в община Банско остават без промяна, решиха съветниците на последното си за тази година заседание. Те приеха предложената от кмета Иван Кадев план-сметка за бюджет 2020. Предвидените по нея средства ще обезпечат разходите по дейностите за сметосъбиране, сметоизвозване и обезвреждане на отпадъците, както и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в община Банско.

Да спрем практиката на ремонт на ремонтите, призова колегите си и общинската управа председателят на ОбС Банско Димитър Русков. Апелът му беше отправен във връзка с актуализация на бюджет 2019, наложена заради завишени разходи по ремонти на 4 улици, направени преди местните избори. Съветниците одобриха и разходите за спешни спасителни ремонти на покрива на Духовно – исторически център „Свети Паисий Хилендарски“ и на дървения мост на р.Глазне, извършени в началото на зимния сезон.

В Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр.Банско през новата учебна година ще има нова специалност - "Топлоенергетика".

Кметът Иван Кадев внесе докладна, която беше подкрепена с пълно единодушие от общинските съветници, за сключване на договор за съвместна дейност на ПГЕЕ и общинското предприятие "Топлоснабдяване Банско" ЕООД . Материалната база на топлоснабдителното предприятие ще бъде ползвана за провеждане на производствена и професионална подготовка на учениците. Те ще се обучават по дуалната система /обучение чрез работа/ под ръководството на учители в гимназията и на специалисти в реална работна среда.

На "Топлоснабдяване Банско" ЕООД да бъде направен одит от дружеството "Одит Адвайзърс" ООД, от който ще стане ясно фактическото състояние на общинското дружество, решиха още съветниците. Дружеството беше доведено до критично положение под ръководството на предишният му управител Димитър Мунин. Това наложи екстрени спасителни действия на екипа на кмета Иван Кадев за овладяване на ситуацията и осигуряване на топлоподаване на социални заведения и други абонати на топлофикацията.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини