2 години жена от Гоце Делчев получава фишове, без да има кола

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Жена, която е без кола и без шофьорска книжка, получава глоби за нарушения на пътя, предава Нова ТВ.

От 2 години насам Росица Трендафилова от Гоце Делчев не спира да получава фишове и актове, от които разбира, че е карала или с превишена скорост, или в забранени улици. Всъщност тя няма кола от 2015 година, когато е продала семейния си автомобил на мъж от съседно село.
Когато семейство Трендафилови продават семейния си автомобил, спазват всички необходими процедури, а договорът за покупко-продажбата е направен пред нотариус. И с това смятат сделката за окончателно приключена, а автомобилът за окончателно продаден. Но проблемите тепърва предстоят.

„През юни 2017 г. получавам писмо с един електронен фиш с глоба 100 лева, в което казват, че аз съм карала с превишена скорост на пътя Симитли – Градево – 100 км/ч”, обясни Росица Трендафилова.

Тя остава шокирана, защото автомобилът им е продаден отдавна, а самата тя никога не е имала шофьорска книжка. И няма как да е била зад волана по трасето Симитли – Градево. Но глобите не спират. Преди дни, Росица отново получава, от което разбира, че през 2018 г. е засечена от полицаи да навлиза с личния си автомобил в забранена улица в Благоевград.

През цялото време от свои близки и познати Росица разбира, че колата й периодично се появява в обяви в интернет, където се продава с нейното име на контролния талон.

„Някъде из района тук тази кола се върти с някакви фалшиви или книжки, или лична карта, или някакво си генерално пълномощно, което аз не съм упълномощавала никой”, заявява Росица.

От полицията в Благоевград обясниха, че тя получава актове за бившия си атомобил или заради пропуск в системата за издаване на фишове. Възможно е причина да е самият полицай, който е съставил фишовете. Имало и още един вариант - новият собственик да не е отишъл в КАТ след сделката, за да регистрира колата на свое име. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини