Съветници от Глас народен с ясна позиция за работата в ОбС-Благоевград

Ясен Неделчев, снимка: Sportal.bg
Ясен Неделчев, снимка: Sportal.bg

Благоевградските общински съветници Ясен Неделчев и Теодор Велчев от ПП "Глас народен" заявиха в нарочна декларация как ще работят в местния парламент на областния център.

Декларацията е провокирана от появили се информации, че двамата са гласували с недействителни бюлетини при избора на председател на общинския съвет. В официалната си позиция те обясняват какви политики ще следват в местния парламент. 

"Изборът на председател на ОбС е важен, но ние се интересуваме не от името му, а от политиките, които ще следва. Начинът на говорене трябва да се промени, a aмбициите трябва да са свързани с работа, а не със заемане на постове и преследване на лични цели. На първата сесия имаше предложени имена, но не бе казано как ще се работи през предстоящия мандат. За нас, а и за жителите на Благоевград, е важна не личностната реализация на определени съветници, а това какво предстои да се случи в общината в предстоящия мандат 2019-2023г. Затова имаше и празни бюлетини. Празната бюлетина също означава позиция. И смеем да твърдим, ние имаме мнение и смятаме да го отстояваме през целия мандат", казват Неделчев и Велчев и подчертават, че имат готовност да участват в преговори с другите формации в ОбС, но в преговори за начина на работа, а не в разпределението на постове.

Съветниците от ПП "Глас народен" споделят в нарочната декларация и конкретните цели, които са амбицирани да реализират. Те ще настояват за провеждане на допитвания до хората по значими теми, като те не е задължително винаги да бъдат под формата на референдуми. Ясен Неделчев и Теодор Велчев ще поставят изказванията на гражданите на първо място в дневния ред на сесиите и ще настояват за увеличаване времето за изказване в зала.

За икономическото развитие на Благоевград пък ще работят в посока партньорства с търговски палати на Германия, Швейцария, САЩ и Франция. Освен това ще настояват да се създаде в общината нова дирекция, която да се работи само за привличане на инвеститори в града.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини