Кметът на село Изгрев събира средства за храма с двудневен концерт

Снимки: Кметство Изгрев
Снимки: Кметство Изгрев

Благотворителен концерт ще подпомогне набирането на средства за изграждане на първия храм в село Изгрев.

Навръх 6 септември, когато честваме Съединението на България, жителите на благоевградското село ще се съберат на традиционен събор. Тогава на площада ще има голям концерт на обичани народни изпълнители. За благотворителната кауза ще пеят Георги Гоцев, сестри Филатови, Никола Тодоров и македонската изпълнителка Благица Павловска.  

Празникът ще продължи и на следващия ден с участието на Алесия Вълчева, Теди Еротеева, Неша Маркович и популярния поп фолк дует "Южен вятър". 

За концертите и в двата празнични дни няма да има билети и всеки е добре дошъл, увери кметът на Изгрев - Йордан Китанов.

За да се подкрепи изграждането на храма на площада ще има поставени кутии за дарения и всеки ще може да остави своята лепта за довършване сторителството на църквата "Свети Иван Рилски Чудотворец".

В момента църквата е построена на карабина. Тя ще бъде с 12 кубета и в архитектурен план ще бъде умалено копие на Рилския манастир. Идеята е 12 -те кубета да символизират 12-те апостоли на Исус Христос.

Първата църква в Изгрев се строи вече две години с усилията на всички местни жители. В каузата се включват и хора, които нямат корени от Изгрев, но имат вярата и желанието да подпомогнат богоугодното дело.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини