Общинска фирма купува два автомобила за сметоизвозване в Разлог

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Общинската фирма „Благоустройство и чистота-Разлог” ЕООД да закупи два специализирани автомобила за сметоизвозване. Максималната цена на всеки един от тях да е 215 142 лева /110 000 евро/ без ДДС. Тези решения взе общинският съвет в Разлог на последната си сесия. Местният парламент възложи на управителя на дружеството да проведе процедура по Закона за обществените поръчки за придобиване на специализираните автомобили за сметоизвозване.

Оценката на подадените оферти следва да бъде извършена по критерий „най-ниска цена“. Съветниците дадоха съгласие фирмата да сключи договор за финансов лизинг, чрез който да бъдат придобити двата нови специализирани автомобили за сметоизвозване при първоначални разходи по лизингов договор до 120 000 лева и погасителен план до 60 равни месечни вноски.

Дружеството е със сто процента общинско участие в капитала и ще изпълнява дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване. Предприятието ще поддържа  чистотата на териториите за обществено ползване, ще осъществява разделно събиране, сепариране на битови отпадъци, проектно-проучвателна дейност, строително-монтажна и търговско-пласментна дейност в страната и чужбина, рекултивация на терени, както и всякакви други дейности, които не противоречат на законите на Република България, а за дейностите, за които е въведен разрешителен режим – след издаване на съответния лиценз или решение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини