Маскирани обраха дома на продавача на отровна ракия Тайфи Мекльов от Якоруда, взеха сейф с 22 000 лв. и злато

Тайфи Мекльов, снимка: Стандарт
Тайфи Мекльов, снимка: Стандарт

Маскирани обраха дома на якорудския бизнесмен Тайфи Мекльов - продавача на отровна ракия, която отне живота на петима млади мъже.

Обирът е станал днес към 14 часа. Крадците атакували втория етаж на къщата, която се намира в края на градчето. Претършували стаите и грабнали метален сейф, в който по неофициална информация е имало около 22 000 лева и златни бижута.

Нападателите са имали предварителна организация. Двама от групата са атакували жилището, докато други чакали отвън. По същото време на първия етаж в  къщата са били родителите на Тайфи Мекльов. Майка му усетила необичаен шум на горния етаж и тръгнала да се качва по стълбите. В същия момет възрастната жена се разминала с маскираните крадци. Те не са й навредили, но я изблъскали и побягнали.

По-късно нападателите отишли в близката гора, където решили да изгорят касата, тъй като не са могли да я отворят. След като успели с огън да я разтопят, грабнали банкнотите и бижутата и избягали.

Тайфи Мекльов в момента е в ареста. Срещу него е повдигнато обвинение за разпространение на отровна ракия, от която в началото на годината починаха петима млади мъже, а други осем бяха лекувани в болница.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини