Над 25 художници от Благоевград редят картини за 24 май

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

В Градска художествена галерия-Благоевград ще бъде представена традиционната обща изложба по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. На тази дата е и празникът на областния център на Пиринско.

Експозицията ще бъде подредена в голямата зала, а официалното й откриване е на 23 май /четвъртък/. Тази година в изложбата се включват над 25 творци от региона с около 40 творби. Сред участниците има и утвърдени майстори на четката, и млади художници. Посетителите ще видят творби с голямо жанрово многообразие - живопис, графика, дърворезба и приложно изкуство. 

Изложбата е с конкурсен характер. Тричленно жури, съставено от експерти от София, ще направи селекция и ще оцени произведенията на изкуството. Ще бъдат отличени тримата най-добри автори. Наградите са осигурени от община Благоевград. Жители и гости на града ще имат възможност да видят творбите до 20 юни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини