Благодатният огън пристигна у нас

bg-patriarshia.bg
bg-patriarshia.bg

В 18:50 ч. кацна правителственият самолет, с който бе донесен Благодатният огън от Йерусалим. Тазгодишната делегация делегация бе водена от Старозагорския митрополит Киприан.

На летище "София" свещеници от епархиите на БПЦ-БП очакваха пристигането на самолета и на църковната делегация. Огънят бе занесен от Мелнишкия епископ Герасим и в Св. Синод, в синодалния параклис "Св. Цар Борис-Михаил", откъдето в 23,30 часа с тържествено шествие ще бъде занесен до Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

От 23,30 часа Негово Светейшество патриарх Неофит ще служи празничната полунощница и в 00,00 часа ще възвести Христово Възкресение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини