Кирил Котев: Трябва да гледаме с насмешка обвиненията на Яне Янев

Снимка: btv
Снимка: btv

Трябва да погледнем с насмешка на обвиненията на Яне Янев за роднински назначения в община Сандански, защото мои роднини заемат постове, но много преди аз да стана кмет. Така кметът на курортния град - Кирил Котев, коментира в сутрешния блок на bTV обвиненията на Яне Янев.

Той отхвърли твърденията за конфликт на интереси в работата си. Призна, че с Александър Манолев се познава от ученическите години. "Къщите, които коментираме се намират извън рамките на парк "Свети Врач". Виждал съм Александър Манолев да посещава къщата, за която говорим", увери Котев.

Той заяви, че родителите му имат хотел, но обектът е построен още преди самият той да стане кмет. В хотела има минерална вода, а изграденият в водопровод отговаря на всички законови изисквания. 

"Всеки може да даде заявления и да получи разрешение да ползва минерална вода. Разрешителният режим се издава не от общината, а от Басейнова дирекция. В Сандански много хотели са снабдени с минерална вода", подчерта кметът.

Котев не открива конфликт на интереси в работата си, проверяван е и от ДАНС по анонимни сигнали. Неговите роднини не се ползват с някакви привилегии, а ако те трябва да бъдат проверени, ги проверят одитори на общината, обясни той.

Вчера Яне Янев коментира пред bTV, че Александър Манолев и Кирил Котев са окупирали местната власт. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини