Редят изложба за 140 години от приемането на Търновската конституция

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

На 10 април от 11: 00 часа във фоайето на Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложбата "Полагане основите на българската държавност след Освобождението 1878 г".

Изложбата е посветена на 140-годишнината от свикването на Учредителното събрание за изработване на първият български държавен закон, приемането на Търновската конституция и избора на първи български княз. Експозицията представя чрез фотоси основните моменти в изграждането на нова България: временното руско управление, дейци на бъдещите политически партии, участващи в Учредителното събрание, първата българска конституция и първият български княз след Освобождението Александър Батенберг.

Особено място в изложбата заемат печатни издания от фонда на Регионален исторически музей-Благоевград, които пресъздават събитията по изграждане на новото българско княжество.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини