Контейнери за текстил да има в Благоевград, предлагат съветници

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Да бъдат поставени контейнери за стари дрехи и текстил в Благоевград предлагат от Партия на зелените. Председателят - Андон Тодоров, който е и общински съветник, вече е направил своето предложение до общинска администрация и общински съвет.

"В страната върви кампания за поставяне на контейнери за стари дрехи и текстил. Контейнерите са част от национална кампания за популяризиране на система за ефикасно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Кампанията обединява каузи на дарителство, екологична и социална отговорност, и запазването на ценни суровини за икономиката. Поставяйки контейнерите, гражданите могат да оставят дрехи и други артикули от текстил, като даренията периодично ще се събират и хигиенизират",  обясни Тодоров.

Според него това е начин за стимулиране на екологични практики у хората.

" Убедени сме, че всяка една стъпка в посока за по-чиста и по-подредена среда на живот е своеобразен принос към екологията и едина стъпка към по чист въздух в нашия град", допълни лидерът на Партия на зелените.

По думите му това може да стане, след като общината сключи договор с фирма, предлагаща подобна услуга. Контейнерите за стари дрехи и текстил ще бъдат разположени на подходящи за целта места в областния център.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини