10 са офертите за строителството на „Струма“ през Кресненското дефиле

Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

10 са отворените оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектирането и строителството на 13.2 км от автомагистрала „Струма“, в участъка между Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Цялата близо 24-километрова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота - 3.2.1 и 3.2.2, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на оперативната програма до 2023 г. Сега са отворени офертите за Лот 3.2.1 с дължина 13.2 км., чието строителство ще струва 444.8 млн. лв. без ДДС. На 19 февруари ще бъдат отворени офертите за Лот 3.2.2 с дължина 5.5 км., чието изграждане ще струва други 430.5 млн. лв. без ДДС.

Отворените оферти за 13.2-километровата отсечка и прилежащите пътни връзки са от:

ДЗЗД „ДУЙГУ – ВИА ПЛАН СТРУМА 2018“, с участници: „ДУЙГУ МЮХЕНДИСЛИК ИНШААТ ТУРИЗМ ДЪШ ТИДЖАРЕТ ВЕ САНАЙИ ЛИМИТЕД ШИРКЕТИ“ ООД и „ВИА-ПЛАН“ ЕООД;
„ЕВРО-ЕКСПЕРТ-СТРОЙ“ ДЗЗД, в което са: „ХИДРОСТРОЙ“ АД, „ИНФРА ЕКСПЕРТ“ АД И „ЕВРО АЛИАНС ТУНЕЛИ“ ЕАД;
„ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД;
ДЗЗД „ЮЖЕН КОРИДОР 3.2.1“, с участници: „Доуш Иншаат Ве Тиджарет“ АД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Трансконсулт-22“ ООД;
ДЗЗД „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА 3.2.1“, с участници: „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД и „ЛОГИСТИКА 21“ ЕООД;
Обединение „ГЕОПЪТ СТРУМА 3.2.1“, в което са: „Геострой“ АД, „Пътстрой-92“ АД, „Биас-М“ ЕООД и „Илия Бурда“ ЕООД;
Консорциум „ИНТЕРБГ“, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД, Частно акционерно дружество „СТРОИТЕЛНА АСОЦИАЦИЯ ИНТЕРБУДМОНТАЖ“, „БГ ЛЕНД КЪНСТРАКШЪН“ АД и „КОПЕКС И КО.“ ЕООД;
„ТТБГ 3.2.1.“ ДЗЗД, в което са: „Тодини Конструкциони Дженерале С.П.А.“ и „Тодини България“ ООД;
ОБЕДИНЕНИЕ „АМ СТРУМА ЮГОЗАПАД“, с участници: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД и „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД;
ДЗЗД „АПП ЛОТ 3.2.1“, в което са: „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД, „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, „ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД“ АД, „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД и „ВАХОСТАВ-СК“ а.с.

В участъка ще бъдат построени 3 тунела - „Симитли“ (211 м), „Ракитна“ (1 135 м) и „Стара Кресна“ (1 052 м). Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3.5 км, както и 3 надлеза и подлеза. Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възлела. Пътен възел „Полето“ ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София. Пътен възел „Мечкул“ ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София. Пътен възел „Стара Кресна“ ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване на автомагистралата в посока София.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини