Кметът на Сандански иска химн и девиз на града

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Община Сандански ще стартира процедура за създаване и утвърждаване на химн и девиз на града. Населеното място е сред най-добрите курорти в страната и привлича туристи с чистия си въздух и минералната си вода. „Направих предложение това да се случи. То ще се разгледа на редовната сесия на общинския съвет на 31 януари. От съветниците зависи дали ще го приемат, но вярвам, че няма да имат нищо против градът ни да има в скоро време свой химн и девиз”, заяви градоначалникът Кирил Котев.

При одобрение на кметсткото предложение от местния парламент ще се приемат идеи за написването на химн и за създаването на девиз на курортния град. Може да участват хора не само от община Сандански. След това комисия ще оцени направените предложения. „Да имаме химн и девиз не е наша самоцел. Трябват ни наистина добри идеи, които си заслужават. В противен случай няма да имаме химн и девиз”, увери кметът Котев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини