С 1,2 млн. лв. селото на Преподобна Стойна ще има водопровод

Снимка: Илинден прес, архив
Снимка: Илинден прес, архив

Санданското село Златолист все още няма изградена водопроводна мрежа. В селището през последните години идват все повече туристи заради църквата „Свети Георги”. В храма е живяла Преподобна Стойна, затова миряни всеки ден са в светата обител с надеждата за изцеление и помощ. Тук живеят постоянно само 10-12 души. Проблемът е липсата на водопровод в селището, има ли вода, то ще се върнат в родното си село още хора. Ежедневно пристигат туристи от страната и чужбина заради прочутия с лечебната си и чудодейна сила храм на Преподобна Стойна.

За решаването на проблема вече се работи в община Сандански. За целта ще се кандидатства за отпускане на целеви средства от държавния бюджет за обект „Външно водоснабдяване и вътрешна водопроводна мрежа на село Златолист”. Проектът предвижда да се доведе вода от съседното село Рожен, както и да се изгради нов резервоар. Ще са необходими около 1,2 милиона лева. „Населеното място е с огромен туристически потенциал, а в същото време няма водопроводна мрежа. Ще направим всичко по силите си, за да обезпечим питейно-битово водоснабдяване на Златолист”, уточни кметът на община Сандански – Кирил Котев.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини