Омбудсманът на Благоевград представи дейността си пред ученици в НХГ

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Общественият посредник на територията на община Благоевград – доцент д-р Валентин Василев, за първи път изнесе презентация пред ученици от XI и XII клас в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в града.

Той разказа на гимназистите каква е същността на работата му като омбудсман и по какви въпроси могат да се обърнат към него. Василев им разказа за дейността си до момента, за целите и приоритетите през следваща година, за участието си в  публични дискусии и форуми и бъдещите кампании и инициативи. Основната цел, към която доц. д-р Валентин Василев се стреми, е да помогне институцията да стане разпознаваема в социалния и обществен живот и с присъствието си да бъде защитник и посредник между гражданите и администрацията, но също така катализатор за нови идеи, подпомагащи диалога между гражданското общество, образователните институции и публичната администрация. Той пое ангажимент отново да се срещне с учениците и да дискутират бъдещи съвместни инициативи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини