Бившият рейнджър напъхал военната в ракла, за да скрие трупа

Снимка: Фейсбук/Днес.бг
Снимка: Фейсбук/Днес.бг

Трупът на убитата рейнджърка Десислава Стоянова е престоял 8 дни в ракла. Задържаният за убийството на 40-годишната жена е направил частични самопризнания. Работи се по всички версии и не се изключва неуредени финансови отношения или сексуално посегателство. Мъжът е криминално проявен, това заявиха на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, съобщава dnes.bg.

Тялото на жената е било открито в дом на Светослав Каменов, като той сам е разкрил къде е сложил трупа.

При първоначалния оглед са констатирани наличие на множество удари по лицето, счупване на врата, а трупът бил поставен в ракла, поясни окръжният прокурор Румен Попов. Тепърва ще се установява дали тя е била поставена в шкафа още докато е била жива или след нейната смърт. След аутопсията ще стане ясна каква в причината за смъртта й.

Каменов е бил задържан не във връзка с убийството, а защото е бил последният човек, който е бил с нея преди да изчезне. Бившият военен се укривал в село край Мездра. Малко преди да бъде задържан, служителите на полицията установяват, че лицето се намира в Северна България и се е свързал с полицай. Той поставя условия на неговия роднина, че трябва да отиде при него в гората, а ако не дойде сам, ще „стане страшно“. В крайна сметка лицето е задържано, обясни още Попов.

Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, след като напуска армията през 2009 година. Той е осъждан и криминално проявен. Бившият военен, има условна присъда за обаждане за поставена бомба в клон на банка.

Ст. комисар Атанас Илков разказа, че служители на полицията отишли на адреса на жената, като установили, че нея я няма, но осветлението и редица ел. уреди са включени. От проведените на място оперативни дейности полицаите установили, че тя има отношения с Каменов. Като това е била една от основните причини да се насочат към бившия военен. След няколко дни те успели да открият къде е той. На 3 декември е дошла информация, че тя не се е явила на работа, а на 5-ти е обявена за издирване. По-късно и Каменов е пуснат за издирване, като след контакта с полицая, който е негов роднина, е бил задържан.

40-годишната Десислава Стояново изчезна преди повече от седмица. Тя е била военослужеща в 61 бригада.

Източник: Днес.бг

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини