Хората с увреждания канят на Коледен базар в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова се срещна с хора от уязвими групи по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Тя ги поздрави от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име „Пожелавам Ви да сте винаги така усмихнати здрави, щастливи. Поздравявам всички хора, които работят и се грижат за Вас,защото го правят с голямо сърце и желание. Наистина сме им длъжници, трябва и ние да се грижим повече за тях. Ние сме да ви създаваме условия и да се грижим за вас. Със сигурност има още какво да направим, но се стараем, колкото можем. Бъдете здрави и щастливи!  Пожелавам Ви весели коледни празници!“ , каза в част от приветствието си заместник- кметът.

Преди срещата потребители на социални услуги в община Благоевград се включиха в шествие, което започна от ул.”Т. Александров”, при Съдебна палата и продължи до МОЛ „Ларго“. Те пуснаха 60 балона  – бели, зелени, червени –цветовете на трибагреника, във въздуха пред МОЛ „Ларго“. По време на инициативата потребителите и хората, работещи в социалните услуги раздаваха флаери на гражданите, с  послания, които да напомнят за хората в неравностойно положение.

Хората в неравностойно положение имат множество инициативи през декември. 

Преди дни представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ взеха участие в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти доброволци участниците играха мини- баскетбол.

Потребители на социалните услуги на община Благоевград взимат и активно участие в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градска художествена галерия. Младежите и девойките ще участват и в Коледен базар, който ще се проведе в рамките на три дни- 19-21 декември. За базара те са изработили коледни артикули, подкрепени в дейностите си от служителите – социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.

Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания  с потребителите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини