Осъдиха условно мъж за контрабанда на цигари

Осъдиха условно мъж за контрабанда на цигари

Окръжна прокуратура-Благоевград е постигнала споразумение със защитата на подсъдимия З. Й., обвинен за извършено от него престъпление против митническия режим.

Той се е признал за виновен, че около 22:35 часа на 26.10.2018 г., през ГКПП „Златарево“ пренесъл с превозно средство акцизни стоки за търговска цел в големи размери. Подсъдимият действал в съучастие с помагач - М. С., собственик на автомобила.

Без знанието и разрешението на митниците, през границата на страната от Македония в България са прекарани 8551 кутии цигари различни търговски марки с чужд бандерол, както и такива с надпис „Duty free“. Общата им стойност е 56 196,23 лева.

Съдът е определил на З.Й. да бъде наложено наказание от две години и шест месеца „Лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок. Определението на съда има характера на влязла в сила присъда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини