Ученици поеха за ден управлението на Областната управа в Пиринско

Снимки: Областна управа
Снимки: Областна управа

​За поредна година областна администрация  Благоевград се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“ – 2018. Областният управител Бисер Михайлов бе работодател-домакин на осем ученици, които усетиха динамиката на  работния ден на мениджъра. Губернаторът проведе работна среща с кандидатите за постове в Областна администрация Благоевград.

Учениците Петър Петров от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Виолета Вучкова от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ и Любомир Стефанов от ПГИ „Иван Илиев“ се запознаха с работата на Областен управител и поеха за кратко неговите функции.

Илия Бенгюзов от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, Емилия Кьосова и Мария Чиликова от ПГИ „Иван Илиев“, поеха задълженията на заместник областни управители. В работата им ги въведе и зам.-областния управител Иван Стоянов, който ги посрещна в кабинета си и разясни на мениджърите за един ден какви са задълженията и отговорностите на политическия кабинет.

Любомира Стамболийска и Христина Кръстева от ПГИ „Иван Илиев“ приеха поста на главни секретари от Ася Велкова. За един ден  те се запознаха със структурата на администрацията, задълженията и отговорностите на експертите и възможностите за реализация в държавната администрация.

Националната инициатива „Мениджър за един ден“ има за цел да създаде и поддържа взаимовръзка между бизнеса, практическото обучение и местното управление. Инициативата се радва на голям успех по цял свят. Всяка година в над сто страни, по инициатива на Джуниър Ачийвмънт, висши държавни ръководители и утвърдени лидери от всички сфери на обществения живот дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и вдъхновение, както и от иновативните и свежи идеи на младите хора.

За ден учениците се потопиха в работната атмосфера на администрацията, като усетиха напрежението и тръпката на работния процес и едновременно с това придобиха увереност и мотивация за личностно и професионално израстване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини