Нова площадка за децата на село Полена

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Нова площадка за игра на децата в симитлийското село Полена бе открита в неделя, когато местните хора честваха храмовия празник на църквата си „Света Петка”. Денят започна с утринно богослужение и тържествена света литургия. Децата от Неделното училище към църквата изнесоха рецитал за празника. Водосвет за здраве и благополучие беше отслужен пред храма.  

Най-щастливи бяха децата, които се сдобиха с нова придобивка за игра – модерна детска площадка до стадиона, която беше поръсена за здраве със светена вода. Станалите традиция народни борби в селото се превърнаха в атракция за жители и гости на селището. Надпреварата се организира по инициатива на братята Иван и Милан Благоеви, както и на кмета на селото Веселин Топузов. Деца от Полена и желаещи от публиката се бориха на зелената морава.

На стадиона в селото се изигра приятелски футболен мач между „Ветрен”-Полена и „Спортист“-Струма. Музикалната програма за празника на селото започна в 17:00  часа с  децата от Детска градина „Радост“, ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий”-село Крупник, Мъжка фолклорна група „Изворите”, Балет „Дъга“, Спасимира Иванова, самодейци от село Железница, Клуб по художествена гимнастика „Малки грации“.

Оркестър „Македонски ритми“ повдигна настроението на празнуващите и забавляваше хората на голямо кръшно хоро. Народната певица Румяна Попова пък накара малки и големи да се хванат на голямо хоро.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини