Банско очарова унгарска делегация

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Унгарско-българска делегация бе на посещение в Банско като част от официалната програма по повод Деня на унгарско-българското приятелство – 19 октомври.

Официалните лица бяха посрещнати от кмета Георги Икономов, който лично ги запозна с местните забележителности, историята и духа на града. В рамките на посещението, гостите придобиха представа за възможностите на най-добрия курорт в Източна Европа, за профила на туристите, посещаващи Банско през различните сезони, както и за политиката на местната администрация да намалява сезонността чрез провеждането на редица културни и фестивални събития през летния сезон. Представителите на унгарската делегация поеха ангажимент да лобират за побратимяването на Банско с град в Унгария и да работят за популяризирането на дестинацията сред унгарците.

„Основите за по-тесни взаимоотношения са положени, още повече, че в Будапеща се намира една от най-запазените български общности, където нашите традиции и изкуство се ценят и поддържат и до днес”, коментира Икономов официалното посещение. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини