С факелно бягане Благоевград отбелязва Деня на българския олимпиец

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

За поредна година Община Благоевград организира олимпийско бягане. Спортното събитие ще се проведе на 23 юни- Международен олимпийски ден и Деня на българския олимпиец. Старта ще бъде даден в 09:30 часа, около езерото в парк „Бачиново“.

Събитието се организира съвместно с Олимпийски клуб Благоевград и Община Благоевград, със съдействието на БОК.

Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийския огън от Мария Киркова, участник в три Зимни олимпийски игри – Ванкувър 2010 г, Сочи 2014  и Пьонгчанг 2018 и Иво Балабанов, участник в Младежките олимпийски игри в Нанджинг 2014 година.

В проявата ще се включат около 100 участници, студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски”, преподаватели, ученици и деца от спортните клубове в Благоевград.

Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 г МОК насърчава НОК да отбелязват Международният олимпийски ден с различни инициативи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини