Съдят дрогиран шофьор, прегазил млада жена навръх 8 март в Банско

Снимка: Главна прокуратура
Снимка: Главна прокуратура

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд шофьор, предизвикал транспортно произшествие в Банско, отнело живот на жена на 8 март 2016 г.

Вече е внесен обвинителния акт срещу 28-годишния С. Я. от Бургас, причинил тежката катастрофа. Около 8 ч. на 8 март 2016 година, обвиняемият Я. управлявал лек автомобил „Ауди“ на ул. „Глазне“ в курортния град, като се движил в посока от кабинковия лифт към полицейско управление, със скорост от около 115 км/ч. На предната седалка в колата му се возел Г. П.

Обвиняемият изпреварил микробус, както и още един автомобил, движещ се пред него. Преди левия завой той трудно се разминал с насрещно движещо се МПС, като опитал да се върне рязко в дясната лента за движение. В този момент управляваният от С.Я. автомобил загубил страничната устойчивост и започнал да се плъзга неуправляемо по диагонал надясно. Водачът направил опит да овладее автомобила и задействал спирачната система. Въпреки това движението му надясно продължило и последвал много силен удар със спрелия пред цветарски магазин лек автомобил „Мазда“.

Именно тогава от него се готвела да излиза 32-годишната Наталия Т., вратата на колата й от страна на водача била отворена. Жената държала лявата ръка за ръчката на вратата, а с дясната за волана. След удара „Ауди“ се завъртяло на 180º в обратна посока на движението си и паднал в циментова вада, намираща се на десния тротоар. Автомобилът на пострадалата „Мазда“, се завъртял наляво, при което се ударил силно в ствола на дърво, намиращо се на тротоара и го изкоренил. Тялото на жената излетяло, плъзнало се по тротоара и било затиснато от клоните и ствола на изкорененото дърво.

На мястото на инцидента пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията, които установили, че Н.Т. е починала.

От изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на жената се дължи на тежка, съчетана и несъвместима с живота черепно, гръдна и гръбначно-мозъчна травма, с множествени открити счупвания на крайници и частична ампутация на левия горен крайник.

От протокола за извършена експертиза се установява, че обвиняемият С. Я. управлявал лекия автомобил след употреба на наркотични вещества – канабис.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Младата жена бе прегазена в момент, когато слизала от колата, за да купи цветя от близкия цветарски магазин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини