Кметът на Банско иска повече полицаи в общината

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Кметът на Банско настоява за увеличаване на щатната бройка на полицейските служители в общината. Това предложение той направи по време на среща с вътрешния министър Валентин Радев, провела се в Благоевград.
 
„Използвах възможността отново да поставя моето предложение за законови промени, които да позволят при закупуване от общините на камери за контрол на скоростта на движение на превозните средства, част от средствата, събрани от глоби, да се връщат в общинските хазни. 
Вторият въпрос, който е важен за курортна община като Банско, е увеличаването на щатната бройка на полицейските служители в местното Районно управление”, коментира Георги Икономов.

Според него, за да се подобри общественият ред и сигурността, както на жителите, така и на многобройните туристи, Банско има нужда от по-голям постоянен полицейски състав.

Той допълни, че още през 2016 година, след фатално пътно-транспортно произшествие в град Банско, завършило със смъртта на млада жена, е провел среща с органите на МВР, където е апелирал за подобряването на безопасността на движение чрез въвеждането на видео наблюдение за контрол на скоростта.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини