Константин Цеков от ФСБ става Почетен гражданин на Благоевград

Снимка: Vesti.bg
Снимка: Vesti.bg

Три тайни гласувания ще се проведат в началото на петъчната сесия на местния парламент в Благоевград. Общинските съвеници ще дадат своя вот за избор на обществен посредник на територията на Община Благоевград. Единствената постъпила кандидатура е на доцент д-р Валентин Пенчев Василев. Комисията по номинация и провеждане на процедура по избор на обществен посредник разгледа подробно набора от документи и след проведено събеседване с кандидата прие, че отговарят на изискванията посочени в официалното обявление от 19.02.2018г.

Местните парламентаристи ще гласуват и две предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин”. Първата номинация е на проф. д-р Крум Кацаров за принос в развитието на съвременната гастроентерология в България. Втората – на Константин Стефанов Цеков, един от основателите на групата ФСБ, за принос в развитието на българското изкуство и култура и популяризирането на Благоевград.

На петъчното заседание ще бъдат одобрени за финансиране процедури „Инвитро” със средства от бюджета на Община Благоевград за 15 бездетни двойки. Ще бъде гласувано и предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.

Общинските съветници ще разгледат предложения относно приемане на План за противодействие на тероризма на територията на община Благоевград, както и одобрение на междинна оценка на изпълнението на Общинския план за развитие 2014-2020 г. Ще бъде гласувано и предложение за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на имоти за поставяне на преместваеми обекти.      

Като последна точка в дневния ред на предстоящата редовна сесия е включена молба за изказване от инициативен комитет на родители живeeщи в кв. „Ален мак”, недоволни от определените критерии за приема на първокласници в предстоящата 2018-2019 учебна година.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани  от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 26.03.2018г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград.

Редовното заседание на Общински съвет - Благоевград  ще се проведе на 30 март 2018 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри септември”

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини