Родител нахлу в 11 училище и пред погледа на учителката удари дете

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Полицията в Благоевград задържа мъж, проявил агресия към 7-годишно момиче. Инцидентът е станал вчера около 11 часа в двора на 11 училище "Христо Ботев" в областния център. 43-годишният Б. Т. нахлул в учебното заведение и ударил по лицето 7-годишна ученичка от село Мурсалево след възникнал скандал между нея и дъщеря му, съобщиха от пресцентъра на областната полицейска дирекция.  

Малко по-рано същата сутрин, в голямото междучасие, въпросните първокласнички се сдърпали. Започнали да се обиждат на "тъпачки" и последвала реакция  - едното дете ударило другото в корема.

Към 11 часа, по време на час, ядосаният родител на удареното дете пристигнал в учебното заведение. Охраната на входа така и не успяла да го спре и той нахлул в класната стая. Опитите на учителката и на охранителите да го озаптят останали неуспешни. Мъжът попитал със заплашителен тон коя е ученичката, ударила дъщеря му. След като разбрал кое е детето, последвала вербална агресия и закани за саморазправа. В яростта си той пернал по лицето въпросното момиче. 

Агресивният родител е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура- Благоевград. Родителите на нападнатата ученичка са подали жалба в полицията и в Детска педагогическа стая. 

Регионалното управление по образование в областния център започна проверка на случая. Изискани са доклади от директорката на учебното заведение Мариана Митова, както и от класния ръководител на двете момичета. 

По неофициална информация насилникът е от ромски произход. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини