Чистят дълговете към футболистите на ОФК „Пирин”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград ще се разплати с всички футболисти на Общински футболен клуб „Пирин” до края на тази година, ще се изчистят и други задължения на дружеството, съобщи кметът Атанас Камбитов днес. Той уточни, че 360 000 лева ще дойдат от БФС, а общината е успяла да осигури още 200 000 лева, за да бъдат изчистени всички задължения на футболния отбор.

„Възможно е да останат за разплащане 1-2 премии, но спазваме обещанието си да се издължим към футболистите. Колкото и да е тежка издръжката на футболния клуб, ние не се отмятаме от ангажиментите си и изпълняваме обещанията си”, каза още кметът Камбитов.

В края на октомври тази година общинският съвет гласува финансова помощ за ОФК „Пирин” в размер на 350 000 лева. Съветниците взеха това решение на своя сесия, с което общата сума от общинската хазна в полза на клуба е 1 милион лева за този сезон. Годишната издръжка на отбора и на детско-юношеската школа е 2,5 млн. лв. От тях близо 300 000 лв. са от телевизионни права, 650 000 лв. – от общината, спонсори и фирми са дарили около 900 000 лева. Целта е да се завърши този футболен сезон, да няма сътресения и разтрогнали договорите си състезатели по вина на клуба заради неизплатени заплати.

Без намирането на основен, стратегически спонсор, пътят пред ОФК „Пирин” е „Б”-група и запазване на детско-юношеската школа, разходите ще бъдат доста по-малко. Това е положението, обяви пред съветниците тогава градоначалникът на Благоевград. Според Камбитов общината не може да издържа повече тима в „А”-група. Защото няма гаранция, че за следващия сезон ще се съберат и тези 800 000-900 000 лева, които са дадени за този сезон от спонсори.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини