Определиха места за поставяне на палатки в НП "Пирин"

Снимка: НП
Снимка: НП "Пирин"

Национален парк "Пирин" определи места за поставяне на палатки в защитената територия. Планинарите могат да използват съществуващия палатъчен лагер под хижа „Бъндерица” – до запълване на капацитета му, както и този в местността „Демянишка поляна“ под хижа „Демяница” – до запълване на капацитета му. Край хижа „Безбог” може да има до 10 палатки, толкова са позволени и до хижа „Демяница”, хижа „Бъндерица”, хижа „Вихрен”, хижа „Яворов”, хижа „Синаница”, хижа „Беговица”, хижа „Пирин”, заслон „Тевно езеро”, заслон „Спано поле”, хижа „Загаза”.

При опъването на палатките се спазват конкретни указания. Трябва да се вземат всички необходими противопожарни мерки, при опъването на палатките. Да не се допуска палене на огън извън определените за това места пред палатъчните лагери, хижите и заслоните. Да не се допуска увреждане на съществуващата растителност в района на определените места за опъване на палатки. Да не се допуска замърсяване на околната среда. Местата за опъване на палатки до хижите да се определят съвместно от съответния главен инспектор на Парков участък и наемателите на съответната хижа/заслон, описани в настоящата заповед. На подходящо място да се постави табела по образец със следния текст : „Място за опъване на палатки”. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини