Още двама депутати обещаха Спешен център в Белица

Снимки: Пресцентър
Снимки: Пресцентър

Народните представители от БСП Богдан Боцев и Николай Бошкилов посетиха община Белица, където се срещнаха с кмета Радослав Ревански и с жители на общинския център.

Три основни проблема е поставил пред народните избраници кметът на Белица. Първият от тях касае изграждането на Спешен център, тъй като към момента такъв в общината не съществува.

„Когато има спешен случай се налага да идва линейка от Разлог, което за всички е ясно, че не е най-добрият вариант“, коментира Богдан Боцев.

Боцев и Бошкилов са поредните народни представители, които обещават съдействие за решаване на този основен за жителите на планинската община проблем. Жизнено необходимата нужда от изграждането на Спешен център в Белица е поставяна на дневен ред от години от местната управа. А ангажимент за изграждане на медицински филиал са поемали не един и двама политииц, управници и депутати.

Вторият въпрос, обсъден с народните представител от БСП - Боцев и Бошкилов, е довършването на една от важните улици в Белица, която до момента е ремонтирана със средства на общината, но те не достигат за да бъде окончателно завършен ремонта.

„Поехме ангажимента да поставим тези въпроси през министъра на здравеопазването и министъра на регионалното развитие и благоустройството, тъй като разрешаването им е в тяхната компетенция“, допълни Николай Бошкилов.

Третият голям проблем, който е на дневен ред в община Белица е пътят от село Семково до Парка за танцуващи мечки. „Става въпрос за горски път, който обаче не се поддържа както трябва и към момента е непроходим“, уточни Богдан Боцев. Това, което трябва да се направи е той да бъде почистен, като за целта народните представители ще потърсят съдействие от Регионалната дирекция по горите - Благоевград и Югозападно държавно предприятие - Благоевград.

По-късно, по време на среща с жители на Белица, пред народните представители отново е бил поставен въпросът за ниските заплати и пенсии и най-вече за липсата на работа в общината.

„Безработицата в община Белица е повече от 50 %, което е наистина страшно. Тези хора нямат почти никакви варианти за намиране на работа и са принудени да избягат в чужбина, да отидат в по-големите градове на страната или да останат безработни, което обрича на мизерия семействата им. Нужно е час по-скоро да се промени държавната политика и инвеститори да бъдат насочвани да развиват своя бизнес в по-малките общини на страната“, коментира Боцев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини