Огнени езици нахлуха в село Воден, горят къщи, хората са в шок, евакуират се сами

Снимка: Иван Янев, Фейсбук
Снимка: Иван Янев, Фейсбук

Пожар превзема село Воден в община Болярово, област Ямбол. Местните жители са в шок от трагедията, която ги сполетя. Огънят обгради селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение. Държавата тук я няма, нехае, коментират през сълзи жителите на село Воден.

Горят няколко къщи. От случилото се нервите на някои от жителите не издържат и те плачат. Всеки е грабнал документи и лекарства, но няма кой да им помогне и да ги ориентира какво да правят и как да се спасят, а огънят превзема все нови и нови терени.

В селото няма ток, почти няма интернет, а мобилната връзка е толкова слаба, че местните, повечето от които възрастни и трудно подвижни хора, не могат да се свържат със своите близки в по-големите градове. Вътрешният министър Калин Стоянов е разпоредил наличните водометни машини на Жандармерията да се включат в овладяването на пожара във Воден. Самият Стоянов пътува към мястото. Въпросът е къде е държавата, когато хората имат най-голяма нужда от подкрепа и помощ? Но те са изоставени сами да се спасяват. Сега ще заприиждат и други като вътрешния министър. След дъжд качулка! 

Източник: БГНЕС

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини