На фона на яростна антибългарска кампания Методи Байкушев посрещна посланичката на РСМакедония

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър
В разгара на яростна антибългарска кампания кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна днес с посланика на Р Северна Македония Агнеса Руси Поповска и представители на Македоно-българска стопанска камара. 
 
Развитието на бизнеса и насърчаването на инвестиции от двете страни, образователния и културен обмен бяха във фокуса на срещата. Декларирана бе взаимна готовност за общи инициативи и кампании, които да развият двустранното сътрудничество във всички сфери на обществения живот.
 
„Абсолютен приоритет за Община Благоевград е надграждането на добрите взаимоотношения с Р Северна Македония“, каза кметът Методи Байкушев и представи конкретни идеи за бъдещо сътрудничество.
 
На работната среща са присъствали и представители на бизнеса, се казва в официалното съобщение от Община Благоевград.
 
На този фон днес от западната ни съседка днес започна поредна порция яростна антибългарска кампания. "В Македония има българско малцинство и ние го признаваме от началото на 40-те години," каза днес премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски. Той нарече западната част на България Пиринска Македония и добави, че в 21 век се извършва асимилация на македонците в България. Думите на Мицкоски предизвикаха вълна от остри коментари у нас. С гневни позиции излязоха от президентството и от големите партийни централи.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини