Учиха родители от община Сатовча как да реагират при инцидент с дете вкъщи

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Община Сатовча проведе редица обучения на родители и лица от семейството, които да могат да реагират бързо при възникнал инцидент с бебе или дете в домашна обстановка. Специалистът педиатър д-р Емилия Поюклиева даде важни съвети как да се действа в такива критични ситуации. Обучението се проведе по проект „Бъдеще за децата“, спечелен от Община Сатовча и финансиран от Министерство на труда и социалната политика. Проведоха се такива демонстрации в селата Вълкосел, Слащен, Туховища, Ваклиново и Сатовча, а родителите проявиха сериозен интерес към съветите на д-р Поюклиева.

Тя сподели с родителите доста примери от своята практика като лекар, демонстрирайки нагледно как се реагира при спешни състояния в домашна обстановка. Целта на проекта е предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги, включително в домашна среда, както и други видове консултативна подкрепа. 

"Много важна е превенцията на рисковете от изоставяне на детето, намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, както и подобряване качеството на живот в контекста на Европейската гаранция за детето (ЕГД)", коментира кметът на общината д-р Арбен Мименов.

В този проект са включени дейности, които са насочени към подобряване на качеството на живот на децата от уязвими групи и насърчаване на тяхното социално включване чрез предоставяне на социални и/или интегрирани здравно-социални услуги за деца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини