Спират скоростта край училището в Хаджидимово с изкуствени неравности

Снимка илюстративна, фото: Община Банско
Снимка илюстративна, фото: Община Банско

Ограничават скоростта на автомобилите в района на Средно училище "Никола Вапцаров" в град Хаджидимово. Решението взеха общинските съветници по искане на ръководството на учебното заведение, а то трябва да бъде изпълнено от кмета на общината - Людмил Терзиев. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация ОбС възложи на градоначалника да се поставят ограничители и модератори на скоростта – "легнал полицай", както и знак „Внимание, деца“ в района на СУ „Никола Вапцаров“ в общинския център.

Ще се направят две неравности от двете страни на улицата, за да може да гарантира сигурността и на преминаващите ученици, и на участниците в движението. Проблемът не е толкова във високата скорост, тъй като всеки се съобразява, че се движи край училище, а в струпването на много автомобили, тъй като там е и входът на детската градина.

"Целта ни е да се действа превантивно. Да се изостри вниманието на водачите в района. Ние дори искахме да се направи еднопосочна тази улица, но това зависи от Общинския съвет. Засега не са поставени изкуствените неравности на пътя, тъй като предстои ремонт на улицата, но скоро се надяваме това да се случи", коментира днес Христина Урдева, педагогически съветник в СУ "Никола Вапцаров" в град Хаджидимово.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини