В ЮЗУ обсъждаха устойчивото предприемачество по проект на Aurora Alliance

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Стопанският факултет бе домакин на финална конференция, свързана с реализацията на проект на Vrije Universiteit Amsterdam (VU) за сътрудничество с Югозападния университет по устойчиво предприемачество в рамките на университетската мрежа Aurora Alliance.

Конференцията, която се излъчваше и в социалните мрежи, бе открита от декана на Стопанския факултет доц. д-р Райна Димитрова. Тя поздрави участниците и акцентира върху значимостта и измеренията на предприемачеството във връзка с устойчивостта.

Кратко приветствие отправи и проф. Енно Масурел, водещ експерт от страна на партньорския университет, който се включи онлайн и представи идейната постановка на проекта.

В събитието взеха участие над 80 преподаватели и студенти от Стопанския факултет, студенти от чужбина, реализиращи мобилност по програма „Еразъм+“ в Югозападния университет, ученици и учители от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ – Благоевград, ръководители и експерти от водещи институции от областта на устойчивото развитие като Национален парк „Рила“ и Природен парк „Рилски манастир“.

От страна на екипа по проекта презентации изнесоха проф. д-р Мария Станкова,  доц.

д-р Гергана Ангелова, докторантите Симана Марковска и Величка Попова. Те представиха концептуалната рамка и тематичното съдържание на разработения образователен курс по „Проектиране на предприемачески екосистеми“.

Събитието предложи още дискусия за възможностите за създаване и управление на устойчиви и иновативни предприемачески инициативи, в която се включиха участващите. Специална част от него бе посветена на връчването на сертификати, удостоверяващи обучение по проведения специализиран курс през месец октомври, както и на награди за студенти от Стопанския факултет, ангажирани с инициативи във връзка с устойчивостта.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини