Правителственият „Еърбъс“ евакуира българите от Израел

Снимка: Wikipedia
Снимка: Wikipedia

Кабинетът подготви вчера през деня евакуацията на българите, пожелали да напуснат Израел след терористичните атаки на „Хамас”. Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6 часа тази сутрин, веднага след получаване на разрешение от израелските власти, съобщи пресслужбата на Министерския съвет на Република България.

По-рано в събота вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаря с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския посланик в Израел, така че да се подсигури безопасното придвижване на сънародниците ни до летището.

На борда на правителствения самолет в Тел Авив българите посреща министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

На летището в София сънародниците ни ще бъдат посрещнати от Мария Габриел.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини