Ученици в Пловдив учат онлайн заради ковид

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Нарастват случаите на коронавирус у нас. Първи училища в България вече преминаха към онлайн обучение заради потвърдени случаи на болни от COVID-19 ученици. Това се случва в Пловдив, където паралелки от четири училища в града се обучават дистанционно, съобщи NOVA.

Директорът „Надзор на заразните болести” в РЗИ-Пловдив Милена Панайотова коментира, че ръст на заболелите има, но категорично ситуацията е спокойна. „Има средно по 20 случая на ден. Това е незначително малко, в сравнение със стотиците през предходните години”, подчерта тя.

Експертът от РЗИ заяви, че към момента под карантина са четири паралелки в четири различни училища. „Няма нищо притеснителнo. Изолацията е пет дни за контактните деца и седем дни за заболелите”, уточни Панайотова. 

В детските градини и яслите в Пловдив няма регистрирани случаи. „В момента коронавирусът протича много по-леко, има ваксина за циркулиращия щам. Апелът ми е да се спазват елементарните противоепидемични мерки – дистанция, проветряване, хигиена”, заяви директорът в РЗИ. 

COVID-19 протича различно при всеки. „Може при някои да има само хрема, при други - суха кашлица, отпадналост, температура, главоболие. Много по-малко обаче са случаите, които стигат до хоспитализация. Ние не сме регистрирали смъртен случай от 4 месеца”, обясни Панайотова. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини