Горски служители от ЮЗДП предотвратиха незаконен транспорт на дърва, шофьорът избяга

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Горски от Югозападното държавно предприятие заловиха по тъмна доба камион с дървесина, но без регистрационни номера. Това е станало снощи около 21:00 час, когато служители на Дъражвно горско стопанство-Тетевен, съвместно с патрул на полицията, установяват товарен автомобил, пълен с дърва и без номера.

Автомобилът "ГАЗ-63" се движил по черен път в землището на село Български извор, община Тетевен. При проверката става ясно, че транспортира 5 куб.м пространствени еднометрови дърва за огрев от дървесен вид "цер", немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет.

Мъжът, управлявал товарния автомобил, успява да избяга в неизвестна посока. Дървесината и автомобила са задържани и транспортирани до базата за съхранение на задържани вещи и материали на ТП „ДГС Тетевен“. За случая е съставен констативен протокол и е уведомена Районна прокуратура-Ловеч за предприемане на действия по установяване на извършителите на нарушението.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини